3 syytä aloittaa itsensä kehittäminen kesällä

Kesällä olet rentoutunut, joten silloin voi olla myös hyvä hetki ottaa oma elämä tarkasteluun ja luoda kestävä pohja tulevalle syksylle.

Aloita itsesi kehittäminen lomalla

Eräs ystäväni kysyi tässä yksi päivä, miksi käynnistän Irti stressistä -kurssin juuri kesän ajalle, kun ihmisillä on kesämenoja ja halutaan loikoilla rannalla ja vain nauttia kesästä.

No juuri siksi. Kesällä irroittaudutaan rutiineista, annetaan mielelle tilaa rauhoittua, lomailla ja vain nauttia kesäisistä hetkistä.

Listasin ystävälleni kolme syytä, miksi itsensä kehittäminen ja elämäntapamuutoksen tekeminen kannattaa aloittaa juuri kesällä, ja jaan nyt ajatukseni myös sinulle.1. Lomalla sinulla on voimavaroja tarkastella elämääsi


    Kesällä sinulla on todennäköisesti enemmän voimavaroja tarkastella omaa elämääsi kuin kiireisen talviarjen keskellä. 

    Kesällä saat konkreettisesti kokea levollisempaa ja rauhallisempaa arkea. Eikö juuri tätä levollisuutta ja rauhaa olisi kiva saada myös sitten sinne pitkään ja pimeään talveen? Tällöin voit myös ensi talvena nauttia arjestasi ja elää elämääsi hetkistä nauttien.


    2. Rakenna arvojesi mukainen arki syksyä varten


     Perinteisesti ajatellaan, että syksy on muutoksen aikaa, kun kesä on lorvailtu ja pitäisi taas ryhdistäytyä elämään normaalia arkea. Mitä sinulle tarkoittaa normaali arki? 

     Jos otat katsauksen elämääsi juuri nyt, onko arkesi sellaista, jota haluat elää? Jos kaipaat esimerkiksi enemmän rauhaa, omaa aikaa tai vaikka terveellisempien elämäntapojen aloittamista, on niitä hyvä lähteä harjoittelemaan silloin, kun on rentoutunut ja kevein mielin eikä stressaantunut ja kiireinen. 

     Kesä on siis mitä mainiointa aikaa ottaa oma elämä tarkasteluun ja rakentaa hyvää pohjaa tulevaa syksyä varten. 


     3. Itsensä kehittäminen on mukava rantaharrastus


      Mikäpä sen mukavampaa kuin käydä omaa elämää läpi ystävän kanssa rannalla aurinkovarjon alla, kun hiekka lämmittää varpaita, eikö? 

      Kun tapaat ystäviäsi, keskustelette joka tapauksessa elämästänne ja arjestanne. Miksipä siis ette yhdessä päättäisi ohjatusti muuttaa elämäänne siihen suuntaan, johon haluatte kulkea? 

      Esimerkiksi Irti stressistä -kurssin tehtäviä voit hyvin tehdä rannalta käsin ja miettiä näitä asioita vaikka yhdessä hyvän ystäväsi kanssa.

      Mitä sinä olet mieltä, onko kesä hyvää aikaa itsensä kehittämiseen vai ei? Kommentoi alle.


      Mikä sinun elämäsi nykytilanne on?

      Käy myös kurkkaamassa aiemmat postaukset Elätkö arvojesi mukaista elämää? kartoittaaksesi omia arvojasi ja Oman elämän inventaario ottaakseksi katsausta oman elämäsi nykytilanteeseen. 

      Stressiä ei ole aina helppo tunnistaa, mutta 9 tapaa tunnistaa stressi -postauksessa voit tehdä hieman tutkimusta oman tilanteesi kartoittamiseksi.

      Kutsun sinut myös lämpimästi mukaan tarkastelemaan omaa elämääsi lempeän joogan ja henkisen valmennuksen kurssien parissa Oman voiman akatemiaan. Harjoituksissa opit hallitsemaan stressiä ja kiirettä sekä rentoutumaan ja rauhoittumaan arjessa. 

      Kategoriat: : omannäköinen elämä