Oman elämän inventaario

Uutenavuotena tehdä lupauksia tulevasta mutta silloin on hyvä myös katsoa oman elämän nykytilaa. Mikä elämässä on hyvin, mihin kaipaat muutosta?

Uusi vuosi, uusi elämä! Uutenavuotena on tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä päätöksiä ”uuden elämän” aloittamisesta. Mitäpä jos kuitenkin ensin otetaan hetki aikaa itselle ja tarkastellaan nykyistä elämää kartoittamalla, mitkä asiat elämässä ovat hyviä ja säilyttämisen arvoisia ja mitkä asiat taas kaipaavat uudistusta ja kehittämistä.

Aloita tarkastelemalla, mitkä asiat elämässäsi ovat siedettävällä tolalla. Mitkä asiat ovat sellaisia, joihin kenties toivoisit muutosta mutta joiden aika ei ole nyt? Minkä asioiden päätät antaa toistaiseksi pysyä ennallaan?

Pysähdy sitten tarkastelemaan, missä asioissa elämässäsi toivot tapahtuvan kehitystä tulevana vuonna tai lähiaikoina. Otatko tällä elämän osa-alueella kenties kokonaan uuden suunnan vai tarkoittaako kehitys kenties uusien tapojen omaksumista? Mitä askeleita aiot ottaa saavuttaaksesi kehittymistä tällä osa-alueella?

Sitten pysähdy tärkeimmän äärelle. Mitkä asiat elämässäsi ovat säilyttämisen arvoisia ja toimivia? Käytä tämän ajatuksen äärellä hetki ja mieti, mistä asioista elämässäsi olet kiitollinen ja onnellinen. Luo arvoa tälle elämäsi osa-alueelle osoittamalla kiitollisuutta ympärilläsi oleville ihmisille ja asioille.

Lopuksi pohdi, mikä elämässäsi ei toimi ja mistä voisit luopua. Poista elämästäsi sellaiset asiat, jotka eivät tuo sinulle hyvää oloa ja mieltä, ja jätä turhat energiaa vievät asiat tekemättä.

Tämän harjoituksen äärelle on hyvä pysähtyä aina silloin tällöin muulloinkin kuin vuoden vaihtuessa, sillä se on hyvä tapa tarkastella jo saavutettuja tavoitteita.

Minä toivon sinulle sydämestäni mitä parhainta vuotta 2021.

Mirva

Kategoriat: omannäköinen elämä, unelmat