Nämä 6 kysymystä auttavat sinua unelmiesi saavuttamisessa

Elätkö tällä hetkellä omannäköistä unelmaelämääsi? Selvitä näiden kuuden kysymyksen avulla, onko elämässäsi aika tehdä suunnanmuutos.

Uusi vuosi on mainiota aikaa ottaa katsausta omaan elämään ja unelmiin sekä asettaa tavoitteita unelman saavuttamiseksi. On aika ottaa askeleita kohti omannäköistä elämää. 

Pistä hetkeksi silmät kiinni ja kuvittele, että elät hetkessä, jossa kaikki unelmasi ovat toteutuneet. Mitä näet? Mikä on unelmasi? 

Kirjoita tavoitteesi ylös ja käytä näitä kysymyksiä nopeuttaaksesi unelmasi toteutumista.


1. Mikä on tärkeintä tässä elämässä?

Mikä on sinulle tärkeintä kokea, tutkia tai saavuttaa elämässä? 

Ennen kuin vastaat tähän kysymykseen tiedosta, että elämäsi tavoitteet eivät palvele korkeinta parastasi, mikäli ne eivät aidosti innosta sinua. Ilman sisäistä intohimoasi aikomuksistasi puuttuu voima houkutella ihmisiä ja tilanteita, jotka ovat välttämättömiä unelmasi toteutumiselle.

Ota selvää todellisesta ilostasi. Mistä harrastuksista pidit lapsena? Mitä harrastuksia sinulla on nyt? Usein ne asiat, jotka tuottavat meille aidosti iloa, löytyvät muistelemalla omaa lapsuutta, kun aikuisuuden mukana tulleet normit ja odotukset eivät vielä vaikuttaneet sinuun. Mitä asioita rakastit tehdä lapsena? Millaisissa tilanteissa viihdyit? Mitkä asiat toivat sinulle suunnatonta iloa?

Kun tavoitteesi ovat sopusoinnussa sielusi kanssa, synkronisuus alkaa ohjata sinut tavoitteeseesi.

2. Onko unelmasi sinun vai jonkun muun?

Ovatko tavoitteesi oma valintasi vai mihin sinun pitäisi muiden mielestä pyrkiä? Haluatko katsoa taaksepäin vanhana ja toivoa, että olisit seurannut intohimoasi? Tuletko katumaan, että olet "pelannut varman päälle"?

Meille ihmisille on tyypillistä, että noudatamme tiettyjä yhteiskunnan asettamia elämänpolun askeleita: opiskelemme hyvän ammatin ja saamme kivan, perusvarman työn, tapaamme kivan kumppanin ja perustamme perheen. Harrastamme minkä töiltä ja perhe-elämältä ehdimme ja käymme silloin tällöin ulkomaanmatkoilla perheen kanssa.

Tämä on täysin ok, kun tunnet onnellisuutta suurimman osan ajastasi. Mutta on myös ok vaihtaa suuntaa, jos tämä elämänpolku ei tunnu täysin tyydyttävän sinua. 

Onko itsekästä tavoitella omia unelmiaan? Mitä iloa voit antaa muille, jos et ole antanut sitä ensin itsellesi?

On hyvä myös muistaa, että esimerkiksi perhe-elämä ja omien unelmien toteuttaminen eivät sulje toisiaan pois. Kyse on aina siitä, millaisia mahdollisuuksia molemmissa näemme ja miten asioita järjestelemme.


3. Tyydytkö “ihan jees” -elämään?

Oletko suostunut hyväksymään vähemmän kuin täyttä osuuttasi rakkaudesta, terveydestä ja menestyksestä tämän elämän aikana? Oletko tehnyt kompromisseja ja uhrannut unelmasi?

Vietämme ison osan elämästämme töissä. Siksi ei ole ihan yhdentekevää, millä elantomme ansaitsemme. Teetkö työtäsi vain rahan takia vai tunnetko intohimoa työtäsi kohtaan? 

Onko parisuhteesi pääasiassa onnellisuuttasi lisäävä? Onnemme ei koskaan voi perustua toiseen ihmiseen, mutta on hyvä pohtia, lisäättekö vai vähennättekö toistenne onnellisuutta. 

En missään nimessä kehoita sinua päättämään parisuhdettasi ja vaihtamaan kumppania vaan aidosti reflektoimaan, millainen yhteinen tekeminen ja kommunikaatio lisäisi onnellisuuttasi. Usein näitä asioita on mahdollista parantaa suhteessa, kun ensin tiedostuu omista toiveista ja tarpeista.

Mikään muu kuin todellisten intohimojesi mukaan eläminen ei koskaan tee sinua onnelliseksi.

Jos kaipaat konkreettista työkalua elämäsi nykytilan kartoittamiseen, itsetuntemuksesi kehittämiseen ja omien unelmiesi kirkastamiseen, käy lataamassa itsellesi ilmainen Kohti omannäköistä elämää -työkirja täältä4. Miltä sinusta tuntuu, kun saavutat unelmasi?

Henkilökohtainen intohimo ruokkii visiota. Sukella unelmasi elämisen jännitykseen ja viritykseen. 

On tärkeää, että löydät tunteen, jota koet, kun olet jo saavuttanut unelmasi. Mikäli et tavoita tuota tunnetta, sitä on hyvä etsiä esimerkiksi oman henkisen valmentajan kanssa. Tunteen löytäminen on keskeinen osa oman värähtelytasosi nostoa.

Havaijilainen sanonta "Missä luova huomiosi virtaa, virtaa myös elämäsi" on aivan totta myös näillä leveysasteilla.5. Mitä askelia voit ottaa tänään kohti unelmaasi?

Älä lykkää unelmaasi. Luo tukiverkkoja ja järjestelmiä ympärillesi muuttaaksesi aikeesi teoiksi. Hyppää kaikkiin mahdollisuuksiin, jotka ovat tavoitteesi ja visiosi mukaisia.

Onko olemassa pienempiä projekteja, jotka johtavat suurempaan unelmaasi? Jos haaveenasi on juosta maraton, harjoittele ensin paikallisiin pienempiin juoksutapahtumiin. Ja löydä tapa mitata edistymistäsi. Seuraa näitä pieniä voittoja kirjoittamalla päiväkirjaan tai kertomalla ystävälle.

Unelmat eivät usein toteudu yhdessä yössä, vaan vaativat visualisointia, suunnitelmallisuutta ja toiminnanaskelia. Tässä asiassa esimerkiksi hyvä Life Coach voi olla kullanarvoinen apu. Kun joku auttaa sinua kirkastamaan ja konkretisoimaan unelmasi ja askeleesi, on askeleita helpompi ottaa suunnitelmaa noudattamalla.


6. Sanotko itsellesi: "En voi nähdä unelmaani?"

Useimmat ihmiset eivät usko voivansa elää unelmaansa. Joko heidän uskomusjärjestelmänsä saa heidät uskomaan, että he eivät voi ansaita elantoaan tekemällä sitä, mitä rakastavat, tai he tuntevat, etteivät he ansaitse unelmaansa. 

Välttääkseen tuskan siitä, että he eivät voi nähdä unelmaansa, ihmiset pitävät unelmansa usein niin haudattuina, etteivät muista koskaan nähneensä unta. Sinä itse olet uskomuksinesi suurin este unelmiesi tiellä. 

Alitajuntamme ohjaa yli 90-prosenttisesti elämäämme ja valintojamme, ja alitajuntamme on täynnä elämän aikana opittuja uskomuksia. Mikäli huomaat usein ajattelevasi esimerkiksi että jokin asia ei ole sinulle mahdollista tai että et varmaankaan ansaitse jotain asiaa, kannustan työstämään omia uskomuksiasi vaikkapa henkilökohtaisessa valmennuksessa oman Life Coachin kanssa. Ethän enää anna itsesi jarruttaa unelmiesi toteutumista?

Kaikilla on unelma ja jokaisen on määrä täyttää tämä tarkoitus. Onko tämä se vuosi, kun otat ensimmäiset askeleesi kohti unelmaasi?

Konkreettisen työkalun elämäsi nykytilan kartoittamiseen, itsetuntemuksesi kehittämiseen ja omien unelmiesi kirkastamiseen saat lataamalla itsellesi ilmaisen Kohti omannäköistä elämää -työkirjan täältä. 

Kohti omannäköistä elämää
Lataa ilmainen Kohti omannäköistä elämää -työkirja

Varaa itsetutkiskeluun aikaa (ja hippunen rohkeutta) ja tarkastele rehellisesti elämäsi ja onnellisuutesi nykytilaa ja ala visioimaan kaipaamaasi muutosta. 


You can do this, babe!

Kategoriat: omannäköinen elämä