TALOUDELLINEN HYVINVOINTI

Verkkokauppa

Omannäköistä elämää ja
taloudellista huolettomuutta

Omannäköinen elämä rakentuu arvojen ympärille: mitä sinä arvostat elämässä ja mikä tekee elämästä hyvää elämää?

Monen meidän perusarvot liittyvät vapauteen ja turvallisuuden tunteeseen. Näihin kytkeytyy myös raha ja oma talous siten, että raha tuo turvallisuuden tunnetta, kun ei tarvitse murehtia taloudellista pärjäämistä omassa arjessa. Raha tuo myös vapautta: vapautta ostaa mitä haluaa, vapautta matkustella ja ehkä jopa aikatauluttaa oma arki omien mieltymysten mukaiseksi.

Usein henkisillä ihmisillä on kompleksisin suhde rahaan: raha- ja talousasiat saattavat tuntua olevan kovin kaukana omasta arvomaailmasta, ja rahan käyttäminen ja pyytäminen saattaa tuntua väärältä.

Mutta kompleksinen suhde rahaan on vain uskomusjärjestelmämme tuotosta. Raha on energiaa siinä missä mikä tahansa muu ja vain väline energianvaihdolle.

Oman talouden luvut haltuun

Oman talouden haltuunottaminen alkaa oman talouden lukujen kohtaamisesta.

Listaa itsellesi mahdollisimman tarkasti ylös kaikki kuukausittaiset tulosi eri tulolähteistä.
Listaa sen jälkeen kaikki mahdolliset kuukausittaiset menosi eli kulusi. Ota huomioon kaikki mahdollinen asumiseen, kulkemiseen, harrastuksiin, vaatteisiin, käyttötavaroihin, ruokaan, lemmikkeihin ja kauneudenhoitoon liittyvät kulut. Huomioi myös vuosittain maksuun tulevat kulut ja jaa ne 12 kuukaudella.

Kun tiedät oman taloutesi luvut, tarkastele niitä rehellisesti.
Onko oma taloutesi yli- vai alijäämäinen? Jääkö kuukausittain kulujen jälkeen rahaa yli? Tähän tulisi pyrkiä.

Talous on alijäämäinen

Kun rahaa ei kuukausittaisten kulujen jälkeen jää yli, on aika miettiä, mistä voi säästää TAI mistä saada lisätuloa. Nopeimpia tuloksia saat, kun onnistut sekä säästämään että saamaan lisätuloja.

Huomaa, että esimerkiksi sivutyötä voit tehdä sen aikaa, että saat taloutesi tasapainoon ja löydät keinot luoda rahaa lisää muilla keinoin. Siksi kannattaakin alkaa opiskella rahataitoja ja rahan luomisen taitoja NYT esimerkiksi kirjoista, podcasteista  tai Youtubesta. Usein itseopiskellen taitojen oppiminen on hitaampaa kuin vaikkapa ammattilaisen valmennuksella, mutta täysin mahdollista. Jossain kohdin satsaaminen valmennukseen voi olla kannattavaa, jotta pääset nopeammin eteenpäin.
Talous on ylijäämäinen

Kun rahaa jää kuukaudessa yli kulujen jälkeen, talous on ylijäämäinen. Ehkä tuolla rahalla reissaat tai ostat itsellesi jotain mukavaa, ehkä laitat rahaa säästöön pahan päivän varalle.

Rahaa ei kannata pitkiä aikoja makuuttaa pankkitilillä inflaation syötävänä. Tutustu erilaisiin sijoituskohteisiin, joissa saat rahan tuottamaan itsellesi lisää rahaa. Esimerkiksi rahastosijoittaminen on melko turvallista, ja korkoa korolle -ilmiö vaurastuttaa sinua vuosittain.

Asuntosijoittamisella voit nauttia kassavirrasta, omaan liiketoimintaan sijoittamalla myyntituloista, osinkosijoittamisella osinkotuloista tai myyntivoitoista, kryptoilla taas voit oikeaan aikaan ostaessasi ja myydessäsi tehdä isojakin voittoja.

Oikeaan aikaan ja ostamista ja myymistä voidaan tehdä myös nopeammalla temmolla päiväkaupalla eli treidaamalla.

Treidaamalla lisätuloa

Treidaaminen on Suomessa vielä melko uusi puheenaihe meidän tavallisten ihmisten joukossa. Mielikuvat treidaamisesta ehkä yhdistyvät elokuvien puvut päällä ruutuja tuijottaviin ja kännykkään huutaviin pörssimeklareihin.

Tiedätkös, treidaaminen ei ole rakettitiedettä ja vain harvoille mahdollista. Ei. Treidaamista voi oppia, sitä voi tehdä kännykällä ja sitä voi tehdä kuka vain iästä, sukupuolesta tai mistään muustakaan riippumatta.

Treidaaminen tarkoittaa siis päiväkauppaa, asioiden ostamista ja myymistä. Treidata voi esimerkiksi osakkeita, optioita, valuuttoja, metalleja, hyödykkeitä,  kryptoja...

Treidaamisen voi ajatella olevan kieli, jonka oppiminen vie hetken aikaa. Kun opit tuon kielen, se on käytössäsi aina. Kun opit lukemaan markkinoita, voit hyödyntää oppimaasi minkä tahansa treidaamiseen vaikka koko loppuelämäsi ajan.

Treidaamisen oppiminen vaatii sinnikkyyttä ja halua oppia. Se ei ole yhdessä yössä rikkauksiin -menetelmä eikä sovi akuuttiin rahantarpeeseen. Babysteps: ensin opetellaan leikkirahalla, sitten pikkusummilla, ja kun olet oppinut voitolliseksi treidaajaksi leikkirahalla ja pikkusummilla, panokset voivat kasvaa.

Treidaaminen ei varmastikaan ole kaikkien juttu, mutta se on kaikille mahdollinen juttu.

Opiskele treidaamista huippuammattilaisten johdolla
ja suomalaisen yhteisön tuella

Tule mukaan meidän mahtavaan yhteisöön ja opiskele itsesi voitolliseksi treidaajaksi.

Akatemiassa sinua valmentavat treidauksen ammattilaiset, jotka paitsi kouluttavat, myös antavat omia treidivinkkejään omissa Telegram-ryhmissään. Voit kopioida suoraan näitä treidivihjeitä ja laittaa treidejä tulille suoraan niistä.

Koulutus tapahtuu pääosin englanniksi, ja akatemiasta löytyy opetusta myös espanjaksi ja arabiaksi. 

Suomessa olemme perustaneet myös ihan oman yhteisömme akatemiassa mukana oleville, koska opiskelu nyt vaan on mukavampaa ja tehokkaampaa yhdessä kuin yksin. Tullessasi mukaan akatemiaan saat siis myös suomalaisen treidiyhteisön tuen.


Laittamalla viestiä* minulle somekanavien tai sähköpostin kautta,
voin laittaa sinulle linkin akatemian esittelyzoomin tallenteeseen.

Lisäksi voin halutessasi liittää sinut meidän kaikille avoimeen ryhmään Telegramissa,
josta löydät meidän opiskelijoiden tuloksia ja yleistä keskustelua treidaamisesta.
Ryhmä on siis kaikille avoin, olit mukana akatemiassa tai et.

*Miksi haluan kommunikoida henkilökohtaisesti viestein? Katso vastaus.

Seuraa treidaamisen ja vaurastumisen aihepiirejä Lempin somekanavilla