Kokemuksia New Zenleristä

Digiyrittäjä, jos etsit nettisivua ja verkkokurssialustaa palveluiden, kurssien tai jäsenyyksien myyntiin ja ylläpitoon, harkitse New Zenleriä.

*Teksti sisältää suosittelulinkkejä.


Olen toiminut digiyrittäjänä loppuvuodesta 2020 saakka, ja käyttänyt nyt New Zenleriä maaliskuusta 2021 saakka, kun aloin rakentaa omaa joogajäsenyysalustaani. Olen aiemmin kirjoittanut postauksen New Zenlerin vahvuuksista, hinnoittelusta ja alkuvaiheen käyttökokemuksistani. Jos et ole vielä lukenut tuota postausta, kannustan lukemaan sen ensin täältä ja palaamaan sitten tämän postauksen pariin.

Olen siis aloittanut digiyrittäjänä loppuvuodesta 2020, kun tein ensimmäiset joogakurssini myyntiin shop-in-shop-alustalle, perustin nettisivuni Wordpressiin ja loin ensimmäiset sähköpostiautomaationi Mailchimpiin. Mikään näistä ohjelmista ei keskustellut keskenään ja lisäksi koin tuskan hetkiä Wordpressin kanssa, kun emme tuntuneet pelaavan yhtään yhteen.

Harkitsinkin vakavasti Kajabiin vaihtamista sen helppouden vuoksi, vaikka hinta todellakin tuntui kuumottavalta. Ennen kuin ehdin tehdä ostopäätöstä, törmäsin sattumalta huomattavasti edullisempaan all-in-one-alustaan, brittiläiseen betavaiheessa olevaan New Zenleriin.

Mikä New Zenler on?

Zenleriin kuuluva sisältö ja sen hinta tuntuivat olevan liian hyvä kombo ollakseen totta, mutta olen ollut enemmän kuin tyytyväinen alustaan, asiakaspalveluun ja erityisesti koko kombon hinta–laatusuhteeseen. 

Jos olet vertaillut erilaisia all-in-one-alustoja, tässä sinulle kätevä vertailutaulukko suosituimpien palveluntarjoajien osalta:

New Zenleriin siis todellakin kuuluvat nämä kaikki:

  • verkkosivut
  • blogi
  • verkkokurssialusta
  • jäsensivusto (bundlet, eri tasot)
  • laskeutumissivut
  • myyntifunnelit
  • sähköpostimarkkinointi ja templatet
  • integoitu Zoom 
    • live class rekisteröityneille asiakkaille
    • live interactive webinar mm. maksullisille webinaareille
    • perus webinaari ilmaiswebinaareille
    • 1:1-booking eli ajanvarausjärjestelmä ja tapaamiset esim. coachauksiin
    • livestriimaus mm. Youtubeen ja Facebookiin
  • videohosting Vimeon palvelimella (kokorajoitus 1GB / tiedosto eli vaatii videoiden pienentämisen esim. Handbrakella)
  • affiliate-ohjelma
  • New Zenlerin Partner-ohjelma


Jäiköhän jotain mainitsematta? 


New Zenlerin hinta

Liittyessäni mukaan maaliskuussa 2021 hinta oli sama kuin tälläkin hetkellä. Zenler on edelleen betavaiheessa, mikä tarkoittaa, että sitä kehitetään jatkuvasti ennen ns. lopullista lanseerausta. 

Uusimpina ominaisuuksina on lanseerattu templatet sähköpostiohjelmaan sekä 1:1 booking -mahdollisuus, jolla pystyt tarjoamaan tarjoamaan aikoja yksityistapaamisiin Zoomissa. Liittyessäsi mukaan betavaiheen hinnalla, hinta pysyy sinulla myös jatkossa.

Ihan ensimmäiseksi voit ottaa kokeiluun ilmaisversion, jolla pääset jo kokeilemaan mm. nettisivujen rakentamista. Jos tykästyt, saat edelleen pro-version käyttöösi joko 647 dollarin vuosihinnalla tai jos maksat mieluummin kuukausi kerrallaan, kuukausimaksullinen versio on 67 dollaria /kk.

New Zenlerissä on kolme eri tasoa: ilmainen, pro ja premium. Itselläni on siis tuo pro-versio, mutta jos joskus myöhemmin kokisin tarvetta premiun-versioon, saisin hankittua sen tällä beta-vaiheen hinnoittelutasolla, jolla olen ottanut pro-version käyttööni.


Vertaile tästä New Zenlerin eri tasoja ja tutki, mikä taso palvelee parhaiten sinun tarpeitasi:


6 x kokemuksia New Zenleristä


Tässä vielä omakohtaisia kokemuksiani muutamasta New Zenlerin perustoiminnosta.

1. Nettisivut

Nettisivujen rakentaminen ja muokattavuus on ollut todella helppoa page builderin yksinkertaisuuden vuoksi. Ensinnäkin liittyessäsi ilmaisversiolla mukaan, saat pääsyn kattavaan videokirjastoon, josta löydät sekä pikaversion nettisivujen rakentamiseksi että Complete guide to Zenler -version, jossa on opastusvideo joka ikiseen asiaan, mukaan lukien nettisivujen rakentamiseen, muokkaamiseen, SEOon jne. 

Vaikka opasvideot ovat englanniksi, niissä edetään selkeästi ja rauhallisesti, joten takaan, että videoiden avulla onnistut rakentamaan itsellesi nettisivut, kurssit, myyntisivut, sähköpostiviestit, myyntifunnelit ym. Joka ikinen eteen tuleva vaihe käydään videoilla läpi. 

Kaiken kaikkiaan kokonaisuuden rakentaminen vie aikaa, mutta on todellakin vaivan arvoista: Kun kerralla rakennat hyvät nettisivut, kurssialustat ja sähköpostipohjat, on niiden ylläpitäminen ja muokkaaminen jatkossa helppoa ja vaivatonta.

Jos vaihdat nettisivusi New Zenleriin jostakin muusta alustasta, hakukonenäkyvyys voi ottaa aluksi takapakkia aivan kuten se tekee, vaihdatpa mistä tahansa alustasta mihin tahansa muuhun alustaan. Toisaalta jos aikeissasi on joka tapauksessa vaihtaa alusta all-in-oneen ja sisällyttää nettisivusi siihen, mitä nopeammin vaihdon teet ja teet uusille sivuille huolellisen SEO-työn, sitä nopeammin näkyvyytesi nousee takaisin.

2. Kurssialusta ja jäsenyyssivu

New Zenler on omiaan kurssien ja jäsenyyssivustojen tekemiseen. Pystyt asettamaan erilaisia maksuvaihtoehtoja (esimerkiksi itselläni vaihtoehtoina on sekä kuukausi- että vuosijäsenyys, ja lisäksi myyn yksittäisiä kursseja).

Kurssien tekeminen on helppoa, ja jäsenyyssivuston rakentaminen onnistuu bundle-menetelmällä, jolloin kokoat sivustolle eri kursseja, joita jäsenyyteen haluat sisällyttää. Kurssit voivat sisältää livetapaamisia, ja live classit ja webinaarit saat myös tallennettua joko suoraan pilveen tai omalle laitteellesi.

Kursseihin pystyt sisällyttämään mm. tekstiä, videoita, kuvia, tiedostoja jne.

3. Sähköpostiohjelma

New Zenleriin sisältyy myös oma sähköpostiohjelmansa, joten et tarvitse erillistä Active Campaignia tai Mailchimpia. Halutessasi ne ovat kuitenkin integroitavissa Zenleriin. Itse kohtasin ongelman siinä kohdin, kun halusin siirtää sähköpostilistani Mailchimpista New Zenleriin. En ohjeista huolimatta saanut tiedostoa listalaisistani siirtymään suoraan, joten lopulta tein työn manuaalisesti ja naputin jokaisen listallani olevan henkilön tiedot erikseen Zenlerin listalle. Vielä tänäkin päivänä on mysteeri, johtuiko kommunikaatiokatko tiedon siirtymisessä Mailchimpista, New Zenlerista vai minun osaamattomuudestani. 

Uusimpana betavaiheen parannuksena Zenler on julkistanut templatet sähköposteihin. Nyt siis sähköpostit mukautuvat eri laitteille nätisti ja näyttävät yhtenäisiltä. Valitettavasti tällä hetkellä templatet ovat käytössä vain uusissa sähköpostiviesteissä eivätkä siis esimerkiksi myyntifunnelin automaatioissa, joissa sähköpostit kirjoitetaan edelleen tyhjälle pohjalle.

4. Integroitu Zoom

Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita minulle New Zenleristä esitetään: Kuuluuko Zoom siis todellakin pakettiin ja onko siinä jotakin aikarajoituksia?

Zoom todellakin kuuluu pakettiin ja vieläpä monessa eri muodossa:

  • Live class on ns. normi Zoom, jossa jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tulla esiin kameran ja mikin kautta. Live classia voit käyttää tapaamisiin, jossa osallistujat ovat rekisteröityneitä sivullesi. Esimerkiksi itse käytän tätä kuukausittaisiin livetapaamisiin omien jäsenteni kanssa.
  • Live Interactive Webinar on samanlainen normi Zoom, mutta osallistumaan pääsee myös henkilöt, jotka eivät ole rekisteröityneet sivustollesi. Voit järjestää tämän kautta esimerkiksi maksuttomia tai maksullisia workshopeja tai webinaareja, joissa osallistujilla on mahdollisuus tulla esiin kameran tai mikin kautta.
  • Live Webinar on Zoomin perinteinen webinaarityökalu, jossa osallistujat voivat kommunikoida vain chatin kautta eivätkä näe toisiaan. Voit järjestää tällä työkalulla perinteisiä, maksuttomia webinaareja. Valitettavasti tähän versioon ei voi luoda maksusuunnitelmaa eli et voi myydä maksullisia webinaareja tällä versiolla, vaan ainoastaan interaktiivisella versiolla.
  • 1:1 Booking on työkalu, jolla voit tarjota vapaita aikoja vaikkapa coachauksiin tai muihin yksityistapaamisiin. Luonnollisestikin voit luoda tähän versioon maksusuunnitelman, eli voit myydä palveluitasi varausjärjestelmän kautta.
  • Live streamia Youtubeen ja Facebookiin en ole itse käyttänyt, mutta ilmeisesti tämän kautta on mahdollista tehdä liveä usealle alustalle samaan aikaan.


Zoomeissa ei tietääkseni ole aikarajaa, mutta valitessasi kestoa listassa lukee, että esimerkiksi kahden tunnin sessio on pidennetty sessio ja esimerkiksi 3 tuntia on extrapitkä sessio. En osaa sanoa, onko extrapitkissä sessioissa jotain rajoitusta esimerkiksi kuinka monta tällaista sessiota voi kuukauden aikana pitää. 

5. Videoiden hostaus

New Zenlerissä on myös mahdollista säilyttää videoita ilman, että tarvitset erillistä Vimeota tai Youtubea videoiden säilyttämiseen. Itse pidän erikseen Vimeota siksi, että olin ehtinyt ennen Zenleriin siirtymistä ottaa Vimeon käyttöön ja olin ladannut sinne jo niin paljon videoita, etten jaksanut ladata ja pienentää niitä kaikkia siirtääkseni ne Zenlerin omaan kirjastoon.

Videoiden kokorajoitus on 1GB / tiedosto eli lataaminen vaatii videoiden pienentämisen esim. Handbrakella. 


6. Myyntifunnelit

Zenlerissä on myös helposti rakennettavat myyntifunnelit. Voit tehdä ilmaislahjan esimerkiksi videon tai videosarjan muotoon tai pdf:ksi eli työkirjaksi. Myyntifunnelissa sivupohjat rakentuvat automaattisesti ja muokkaat vain sisältöä ja teemaa omannäköiseksesi. Saat asetettua myyntifunneliin myös luonnollisestikin sähköpostiautomaatiot.


4 x New Zenlerin miinukset

1. Maksuvaihtoehtojen vähyys 

Toistaiseksi New Zenlerin verkkokaupassa maksuvaihtoehtoina ovat vain korttimaksu, jossa maksunvälittäjänä toimii Stripe, sekä Paypal. Käytännössä siis asiakkaalla pitää olla joko Paypal-tili tai luottokortti. En tiedä, olisiko verkkopankkimaksut mahdollista saada käyttöön jollakin lisäosalla, mutta itse en ole sitä selvittänyt enkä oikeastaan kokenut tarpeelliseksi.

Maksuvaihtoehdot tukevat erinomaisesti esimerkiksi jäsenyyssivuston toimintaa, sillä maksut voidaan veloittaa kuukausittain tai vuosittain suoraan asiakkaan kortilta tai Paypal-tililtä. Sama suoraveloituskäytäntö on kaikissa suoratoistopalveluissa, kuten äänikirjasovelluksissa, Netflixissä tai Spotifyssa. Sinänsä käytäntö lienee ihan tuttu monelle asiakkaalle.

2. Verkkokaupan kurssimuotoisuus


Jäsenyysalustan ylläpitoon Zenler taipuu siis erinomaisesti, samoin verkkokurssien, e-kirjojen ja yksilö- ja ryhmävalmennusten myyntiin.

Jos taas myyt pääasiassa fyysisiä tuotteita, valitsisin verkkokauppa-alustaksi jonkin muun kuin New Zenlerin. Jokainen myytävä tuote tehdään ikään kuin kurssin muotoon, jolloin en lähtisi esimerkiksi pientä tilpehööriä myymään Zenlerillä. Lisäksi pienissä, fyysisen tavaran ostoissa asiakas usein arvostaa verkkopankin kautta maksamista, joten maksuvaihtoehtojen niukkuus ei ehkä palvele parhaiten pienten fyysisten tuotteiden myyntiä.

3. Blogipohjan yksinkertaisuus

Kuten tästäkin postauksesta huomannet, blogin ulkoasu on yksinkertainen. Koodaamalla blogin ilmettä toki voisi muokata halutunlaiseksi, mutta itse odottelen vielä Zenlerin kehittävän blogipohjaa jonkinlaiseen template-muotoon. 

4. Maksullisen webinaarin järjestäminen ainoastaan interaktiivisena

Tämä nyt on kaivamalla kaivettu miinus, mutta tulipahan kerran törmättyä tähänkin, kun halusin järjestää maksullisen webinaarin, jossa osallistujat olisivat eivät olisi nähneet toisiaan ja olisivat voineet osallistua ainoastaan chatin kautta. 

Maksusuunnitelman teko onnistui kuitenkin vai interaktiiviseen webinaariin, joten osallistujat näkivät toisensa normaalin Zoom-tapaamisen tapaan, mutta sovitusti pidimme kamerat ja mikit kiinni.

Kysyttävää?

Tässäpä minun kokemuksiani New Zenleristä. Jos kaipailet johonkin kysymykseen vastausta, älä epäröi laittaa viestiä mirva@lempicoaching.fi tai sivustoni yhteydenottolomakkeen kautta.

Ja käy ihmeessä kurkkimassa minun sivujani, ja jos sinua kiinnostaa esimerkiksi nähdä kurssialustaa, voit ottaa 7 päivän ilmaisen kokeilujakson Oman voiman akatemiaan ja vähän kurkkia, miten olen itse rakentanut jäsenyyssivustoni. 

Jos haluat ottaa New Zenlerin ilmaisversion käyttöösi, pääset rekisteröitymään tästä linkistä. Jos joskus myöhemmin päätät ottaa maksullisen version käyttöösi, saan suosittelusta komission, joka ei tietenkään vaikuta hintaan. 

<3:llä Mirva

Kategoriat: : Yrittäjyys