Miten hoitaa ihoa kesällä?

Kesällä ihoa kannattaa hoitaa hieman eri tavalla kuin talvella. Poimi tästä muutama oleellinen vinkki talteen kesäihon hoitorutiinista.

* Myyn korealaisia ihonhoitotuotteita Beautykon itsenäisenä jälleenmyyjänä. Tekstin linkit ovat omia myyntilinkkejäni, jolloin ostaessasi linkin kautta tuotteita, saan ostoksistasi myyntikomission. Ohjaan myyntikomissiot lyhentämättömänä verojen ja kulujen jälkeen kodittomien koirien auttamiseen. Win-win siis sinulle ja rescuekoirille.


Kesällä eri ihonhoitotuotteet kuin talvella

Kesällä on syytä hoitaa ihoa hieman eri tavalla kuin talvella. Talvella iho kuivuu ja hilseilee, kun siirrytään kuivasta sisäilmasta ulos pakkaseen ja välillä kosteaan keliin. 

Kesällä ihoa kannattaa ensinnäkin suojata auringolta ja muutenkin hikoilun vuoksi käyttää kevyempiä tuotteita kuin talvella. Monilla iho hikoilusta huolimatta voi paremmin kuin talvella, ja lisäksi kevyesti päivettynyt iho voi näyttää monen silmään miellyttävältä.

Suojaa ihosi auringolta

Korealaisille ihonhoitotuotteiden ykkönen on aurinkosuojavoide. Suomen keleissä aurinkosuojavoide ei ole ympäri vuoden yhtä tarpeellinen, mutta kesällä suoja kannattaa ottaa käyttöön, sillä auringon UV-säteet tunnetusti veltostuttavat ihoa ja aiheuttavat mm. pigmenttimuutoksia. 

Korealaiset aurinkosuojavoiteet on nimenomaan suunniteltu käytettäväksi kasvojen iholle, ja ne eivät tahmaa, mutta suojaavat tehokkaasti. Lisäksi ne ovat kevyitä ja sopivat myös meikin alle eivätkä lähde rullautumaan.

Beautykon valikoimista löydät tällä hetkellä Coxirin Ceramide Daily UV Sun Block -voiteen, joka sisältää SPF50- ja PA+++ -suojan, mutta on silti kevyt. Voide sisältää myös rauhoittavaa aloe veraa, keramideja ja kosteuttavia hyaluronihappoja.

Huolehdi ihon puhdistuksesta

Kesällä ihon puhdistuksesta kannattaa pitää huolta, jotta hiki, hiekka ja muut epäpuhtaudet eivät jää muhimaan iholle. 

Aamuisin riittää kevyt pesu vesipohjaisella puhdistustuotteella, esimerkiksi Cosrx:n Low pH Good Morning Gel Cleanserilla, tai vaikka pyyhkimällä kasvot puhdistuvedellä kostutetulla vanulapulla. Ihanan raikas puhdistusvesi on esimerkiksi Dewytreen Clean Lab Pulling Cleansing Water

Huolehdi ihon kosteutuksesta

Kosteusvoide kannattaa kesällä olla myös kevyt ja raikas. Oma suosikkini kesälle on Skinfoodin Premium Lettuce & Cucumber Watery Cream. Myös aloe veraa sisältävät tuotteet ovat kesäiholle mainiot, varsinkin jos olet oleillut auringossa päivän.


Kuori ja hoida ihoa

Mikäli tavoitteenasi on hankkia ihollesi päivettynyt hehku, kuorinta auttaa poistamaan iholta kuolleen ihosolukon, jolloin iho päivettyy tasaisemmin ja rusketus on syvempää. Kokeile vaikka huumaavantuoksuista Skinfoodin Black Sugar Perfect Essential Scrubia, mustaa sokeria sisältävää kuorinta-ainetta.

Kesällä kannattaa myös käyttää naamiota kerran tai pari viikossa. Kokeile vaikka jotakin kangasnaamiota, jonka voit halutessasi viilentää jääkaapissa juuri ennen käyttöä. Tällöin naamio mukavasti viilentää ja raikastaa auringon kuumottamaa ihoa.

Happotuotteet ja auringonotto eivät sovi yhteen

Muistathan, että AHA- ja BHA-happoja sisältäviä tuotteita ei kannata käyttää aamuisin, jos aiot oleilla auringossa. Mikäli käytät happotuotteita kesällä, ajoita niiden käyttö iltaan ja yöhön.

Psst...

Huolehdi kesällä myös vartalosi ihosta. Beautykolta löydät ihanan kevyitä ja raikkaita geelipohjaisia vartalon kosteuttajia

Mikä on oma luottotuotteesi kesällä? Jaa kokemuksesi kommentissa alla.

* Myyn korealaisia ihonhoitotuotteita Beautykon itsenäisenä jälleenmyyjänä. Tekstin linkit ovat omia myyntilinkkejäni, jolloin ostaessasi linkin kautta tuotteita, saan ostoksistasi myyntikomission. Ohjaan myyntikomissiot lyhentämättömänä verojen ja kulujen jälkeen kodittomien koirien auttamiseen. Win-win siis sinulle ja rescuekoirille.

Kategoriat: : kauneus